Utrecht bekert verder, maar overtuigt niet tegen Dordrecht

FC Utrecht is na een weinig overtuigende 2-4 overwinning op FC Dordrecht een ronde verder in de KNVB beker. Al na vijf minuten kwam de ploeg op voorsprong via Bart Ramselaar, maar door een grote blunder van Thijmen Nijhuis werd het rond het kwartier 1-1. Voor rust wist de ploeg van John van de Brom dit echter nog te herstellen met twee doelpunten, waardoor de wedstrijd gespeeld leek. In de tweede helft werd het spel minder, maar werd er wel met 2-4 gewonnen.

Bij FC Utrecht, dat afgelopen week won van FC Twente, was het trauma van de niet gespeelde bekerfinale nog niet vergeten. De ploeg van John van den Brom bereikte de eindstrijd van de KNVB beker, maar zag deze wegens corona afgelast worden. Vandaag wilden de Domstedelingen dan ook de eerste stap zetten richting een nieuwe bekerfinale. Dit deed de ploeg met Willem Janssen, die na negen maanden blessureleed eindelijk weer zijn rentree maakte. Daarnaast had ook Eljero Elia zijn eerste basisplaats. Tegenstander in deze eerste ronde was FC Dordrecht, dat een slechte generale repetitie kende en afgelopen week nog met 7-1 ten onder ging tegen FC Volendam.

Toen Ramselaar er na vijf minuten al 0-1 van maakte, leek ook in Dordrecht een monsterscore op komst. Na een snelle aanval over de rechterflank werd de bal teruggelegd, en met een klein gelukje kwam bij de bal bij de 24-jarige middenvelder, die de bal laag onder Swolfs door schoot. Daarna schakelde de ploeg van John van den Brom een versnelling terug, maar via de combinatie Elia – Django Warmerdam op de linkerflank wist FC Utrecht het strafschopgebied vaak te vinden. Te vaak werd echter gekozen voor eigen succes en werd de vrije man niet gevonden, waardoor er vaak een Dordrechts voetje tussen zat. Als de bal eens op doel kwam, stond daar de sterk keepende Swolfs, die zijn doel met mooie reddingen schoon hield.

Zijn collega aan de andere zijde, Thijmen Nijhuis, was echter minder succesvol. Nadat Utrecht op het middenveld de fout in ging, kon Nikolas Agrafiotis uiteindelijk een schot lossen. Deze poging leek houdbaar voor de nieuwe eerste keeper van FC Utrecht, maar tot zijn eigen schrik zag hij de bal via zijn eigen vuisten in het doel verdwijnen. Daarna leek FC Utrecht enigszins aangedaan, en werd het tempo van de wedstrijd nog een tandje verlaagd. Utrecht bleef de sterkere ploeg en bleef kansen krijgen, maar steeds stond Swolfs in de weg. Naarmate de eerste helft vorderde kwam FC Dordrecht zelfs een keer toe tot iets wat op een aanval moest lijken, maar hier kwam nooit wat uit voort.

De eerste helft leek uiteindelijk als een nachtkaars uit te gaan. Niets bleek echter minder waar: in de slotfase bepaalde FC Utrecht de ruststand op 1-3. Het eerste doelpunt kwam voort uit een goede actie van de ongrijpbare Warmerdam, die de bal goed teruglegde en daarmee Ramselaar de kans gaf de bal hard in de linkerhoek binnen te rammen. De tweede maal was het Gyrano Kerk die scoorde, die na een goede actie niet werd aangepakt en de bal mooi tegen het net schoot.

FC Dordrecht begon sterk in de tweede helft en wist keeper Nijhuis enkele malen te testen, maar al snel was het FC Utrecht dat de teugels weer in handen nam. Het spel was in deze fase echter vrij rommelig. De aansluitingstreffer van FC Dordrecht, die uit het niets viel, was dan ook exemplarisch voor deze fase. Thijmen Nijhuis maakte een enorme inschattingsfout en ging achter een ongevaarlijke bal aan de linkerzijde aan, maar werd in de luren gelegd door Kevin Vermeulen. Deze kon de bal rustig voorleggen, waarna Agrafiotis zijn tweede van de avond kon binnenschieten. Daarna bleef de ploeg van Harry van den Ham steeds meer aandringen, en bijna leek zijn ploeg op 3-3 te komen, ware het niet dat Gianni dos Santos de bal in buitenspelpositie van richting veranderde.

Dit leek de wake-up call te zijn voor FC Utrecht, dat kort daarop via Sander van de Streek de 2-4 maakte en daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooide. Dordrecht bleef het proberen, maar uiteindelijk bleek dit ook de eindstand. FC Utrecht bekert dus een ronde verder, terwijl FC Dordrecht zich op mag gaan maken voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht van volgende week.

bron: https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/374504/utrecht-bekert-verder-maar-overtuigt-niet-tegen-dordrecht/