De Eredivisie-flops: afgefikte Lam, Ajacied, Feyenoorder, trio Utrecht en Sparta

Kelderklasse-taferelen bij Sparta en FC Utrecht: de clubs leveren ieder drie spelers af aan onze wekelijkse floplijst, maar dat hadden er zomaar meer kunnen zijn. Ook vinden we een Ajacied en een Feyenoorder terug.

Thomas Lam (PEC Zwolle)
Thomas Lam is dé flop van deze week. Een horrorwedstrijd om heel snel te vergeten voor de international van Finland. Twee blunders binnen 29 minuten, nog voor de rust gewisseld worden en na afloop ook nog genadeloos worden afgefikt door je trainer. Uithuilen en doorgaan.

Thijmen Nijhuis (FC Utrecht)
Voldoet vooralsnog niet als vervanger van Maarten Paes. Die kampte met een vormdip en een coronabesmetting, maar Thijmen Nijhuis heeft het ook nog niet laten zien. De wedstrijd tegen FC Dordrecht was geen incident, want tegen Heracles Almelo ging het weer mis.

Noussair Mazraoui (Ajax)

Fortuna Sittard kwam na zeven minuten op voorsprong omdat Noussair Mazraoui nog stond te slapen. Liet doelpuntenmaker George Cox eenvoudig lopen en van een Ajax-speler mag je meer verwachten.

Nick Marsman (Feyenoord)

De vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow kwam veel te wild in op Michael de Leeuw en benadeelde Feyenoord door een strafschop weg te geven. Feyenoord doet bij de afwezigheid van Bijlow een jasje uit, want betrouwbaar is Marsman niet.

Anco Jansen (FC Emmen)

From hero to zero: de captain zette FC Emmen vanaf de stip op 1-0, maar ging daarna te hard door op Mark Diemers en moest met rood vertrekken. Vanuit de kleedkamer zag hij hoe FC Emmen in blessuretijd verloor van Feyenoord.

Maduka Okoye (Sparta)
Heeft zondag tegen Heerenveen niet laten zien dat hij een betere keeper is dan Benjamin van Leer. De derde van vier tegengoals is absoluut voor rekening van de Nigeriaanse doelman.

Bart Vriends (Sparta)
Een van de minste wedstrijden dit seizoen voor Bart Vriends. Kwam goed weg na een dramatische terugspeelbal op Okoye, maar compenseerde dat daarna niet meer.

Mark van der Maarel (FC Utrecht)

De wissel Van der Maarel-Troupée na 45 minuten was een logische van Van den Brom. Een slechte pot voor de rechtsback van Utrecht. Alle verdedigers van Utrecht scoorden een onvoldoende.

Tom Beugelsdijk (Sparta)
Het was ook voor de ervaren Beugelsdijk een slecht weekend. Matig verdedigingswerk ging gepaard met slechte communicatie met z’n teamgenoten, zo was te zien bij de 0-1 van Benjamin Nygren. Maar het moet gezegd dat alle spelers van Sparta ondermaats waren.