‘Slecht nieuws voor Paes, Nijhuis krijgt het vertrouwen bij Utrecht’

Maarten Paes is hersteld van een coronabesmetting, maar krijgt zijn plek onder de lat niet terug bij FC Utrecht. Zijn vevanger, Thijmen Nijhuis, blijft onder de lat staan. De technische staf van de club uit de Domstad ziet geen reden tot een keeperswissel.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Nijhuis verving de laatste twee wedstrijden tegen FC Groningen (0-0) en FC Twente (2-1) Paes op doel bij FC Utrecht. Paes werd begin oktober positief getest op corona en in quarantaine geplaatst. Daardoor moest hij interlands met Jong Oranje en het competitieduel met FC Groningen aan zich voorbij laten gaan. Tegen FC Twente keerde hij terug in de wedstrijdselectie, maar nam hij plaats op de bank. Volgens bovengenoemd dagblad omdat Paes behoorlijk last had van zijn besmetting en de technische staf hem daardoor besloot rustig te brengen.

Paes heeft maandag te horen gekregen dat hij de komende tijd vaker op de bank plaats moet nemen. Nijhuis, net als Paes 22 jaar, krijgt voorlopig het vertrouwen. Vorig seizoen nam Paes bij FC Utrecht de plek onder de lat over van David Jensen, de Deense doelman die inmiddels onder contract staat bij New York Red Bulls. In de winter raakte hij geblesseerd, waarop FC Utrecht besloot Jeroen Zoet voor een half jaar te huren van PSV.

bron: https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/374470/slecht-nieuws-paes-nijhuis-blijft-onder-de-lat-staan-bij-fc-utrecht/