FC Utrecht-routiniers verdedigen trainer Hake intern: “Er ligt iets onderliggends”

René Hake lijkt ook na de jaarwisseling de trainer van FC Utrecht te zijn. De 49-jarige Drent nam begin november op interim-basis de taken van John van den Brom over en wacht nog altijd op zijn eerste zege: de spelers hebben intern echter het vertrouwen in Hake uitgesproken.

De Utrechtse clubleiding twijfelt nog over de trainerspositie, maar heeft van meerdere spelers te horen gekregen dat Hake niet ter discussie staat in de selectie. Willem Janssen bevestigt dit in gesprek met Voetbal International, dat ook de namen van Mark van der Maarel, Joris van Overeem en Mimoun Mahi noemt. “René is een heel complete trainer. Ik sta achter zijn voetbalvisie en die past ook bij FC Utrecht”, aldus Janssen.

De 34-jarige routinier pleit bovendien voor continuïteit. Hake – na het vertrek van Van den Brom overgeheveld vanuit Jong FC Utrecht – en de selectie zijn net aan elkaar gewend geraakt. “Nog los van de kwaliteiten van René moet je je afvragen of het wenselijk is om in één seizoen voor de derde keer met een nieuwe trainer te starten.”

Clubicoon Van der Maarel denkt er ook zo over. “Als je sec kijkt naar het voetbal dat we bij vlagen laten zien; dat is gewoon goed. We zitten alleen in de hoek waar de klappen vallen. Het zit niet mee en dus ook niet voor de trainer. Het gevoel dat we op de juiste weg zijn is heel sterk aanwezig.” Dat de resultaten tegenvallen, is volgens de 31-jarige verdediger geen argument. “Er ligt iets onderliggends wat los moeten komen. Het zou helpen als je Feyenoord-uit wint, of nog gelijkmaakt bij PSV. Wat dat betreft is 2020 echt een rukjaar”, concludert Van der Maarel. “Wat dat betreft ben ik blij dat het bijna voorbij is.”

FC Utrecht vloog midweeks uit de KNVB Beker, na een krankzinnige 5-4 nederlaag tegen Ajax. Zaterdag werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. Dinsdag wacht FC Emmen, daarna speelt de nummer 10 van de Eredivisie op Derde Kerstdag het inhaalduel met AZ.

bron: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/959118/fc-utrecht-routiniers-verdedigen-trainer-hake-intern-er-ligt-iets-onderliggends.html