Update: Van Seumeren bevestigt: ‘Als Hake het goed doet blijft hij na winterstop’

FC Utrecht lijkt voorlopig nog geen vervanger aan te willen stellen voor de vertrokken John van den Brom. De Domstedelingen zijn nog niet met trainers in gesprek, meldt Voetbal International vrijdag.

Momenteel neemt beloftentrainer René Hake de honneurs waar in De Galgenwaard. Hij zat tijdens de 0-3 nederlaag tegen Ajax voor het eerst op de bank en heeft normaliter ook in het Eredivisie-duel met PEC Zwolle de leiding. Die wedstrijd wordt na de interlandperiode gespeeld, op zaterdag 21 november. FC Utrecht gaf eerder al aan veel vertrouwen te hebben in Hake, die zelf ook hoopt op een vaste aanstelling.

“Het is niet mijn intentie om het alleen deze periode te doen, los van het feit dat ik het zeker begrijp dat de club niet na één dag de keuze maakt voor mij of iemand anders”, liett Hake eerder weten aan het Algemeen Dagblad. De oud-trainer van FC Twente, FC Emmen en SC Cambuur heeft zijn wens ook uitgesproken tegenover technisch directeur Jordy Zuidam. “Het is uiteindelijk aan de club, maar ze weten dat ik de ambitie heb.”

Zuidam gaf al aan dat Utrecht zijn tijd zal nemen in de zoektocht naar een nieuwe trainer. “Die luxe hebben we ook omdat we met René een hele goede trainer hebben.” Ook De Telegraaf meldt dat Hake in ieder geval tot de winterstop aan het roer staat.

Update: René Hake blijft minimaal tot de winterstop trainer van FC Utrecht. Dat bevestigt voorzitter Frans van Seumeren aan Veronica Inside. Het is niet uitgesloten dat hij definitief de opvolger wordt van de naar KRC Genk vertrokken John van den Brom. “Hij krijgt tot de winterstop de kans en als hij het goed doet dan blijft hij ook na de winterstop”, aldus Van Seumeren.

bron: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/953619/fc-utrecht-praat-nog-niet-met-andere-trainers-hake-krijgt-vertrouwen-in-domstad.html