Van den Brom kreeg eerder al vertrekoptie bij FC Utrecht: ‘Was een grote handicap’

Na twee versleten trainers tijdens het nog prille seizoen, hoopt RC Genk met John van den Brom een schot in de roos te hebben. De van FC Utrecht overgekomen coach werd dinsdag gepresenteerd in België en technisch directeur Dimitri De Condé legt uit waarom de club voor hem heeft gekozen.

“Allereerst het sportieve”, vertelt De Condé op de presentatie van de nieuwe coach. “Zijn resultaten in Nederland spreken voor zich. John is ook een people manager, zoals Clement en Thorup (voorgangers van Van de Brom, red.). Dat hebben we toch liever dan een zakelijke trainer …”, lijkt hij te verwijzen richting de in september ontslagen Hannes Wolf.

“Wat hoor je altijd als je met iemand over John praat?”, gaat De Condé verder. “Dat hij een goede man is. Media, spelers, bestuursleden… Iedereen bevestigt dat eigenlijk. Hij heeft zo een grote impact gemaakt op ons, omdat hij puur natuur en écht is”, klinkt het lovend.

Nederlands
“Nog een aspect dat in zijn voordeel spreekt: hij is Nederlandstalig”, haalt De Condé aan. De geschiedenis leert namelijk dat Nederlandstalige trainer de successen boekten in Genk. “We hebben zelf nagedacht: wat is goed en wat kan beter? Genk heeft vier keer de titel gehaald en vier keer de beker gewonnen. De trainers waren toen Anthuenis, Denier, Vercauteren, Clement en drie Nederlanders: Boskamp, Vergoossen en Been. Ten tweede waren zij allemaal joviaal en warm, op hun manier.”

Van de Brom is bij Genk de opvolger van de naar FC Kopenhagen vertrokken Jesse Thorup. Eerder was de coach ook al in beeld als opvolger van de in september ontslagen Hannes Wolf. “Toen was het een groot en realistisch probleem dat John nog een club had. Het zou geen gemakkelijke weg zijn om John weg te halen, toen was dat een grote handicap. Nu hebben we iets meer gas gegeven. De timing zat toen niet zo goed als vandaag”, besluit De Condé.

bron https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/953292/van-den-brom-kreeg-eerder-al-vertrekoptie-bij-fc-utrecht-was-een-grote-handicap.html