Van der Hoorn weer dichterbij Nederland na 4 jaar Swansea: ‘Situatie niet ideaal’

Mike van der Hoorn kwam de afgelopen vier seizoenen uit voor Swansea City, maar is afgelopen zomer weer iets dichter bij huis gaan spelen. De in Almere geboren verdediger tekende voor regerend Tweede Bundesliga-kampioen Arminia Bielefeld en had daar goede redenen voor.

Van der Hoorn was transfervrij en had de keuze uit meerdere clubs, maar wilde graag weer iets dichter bij Nederland zijn. “De situatie in de wereld is nu niet ideaal. Ik moest ook aan mijn familie denken”, vertelt hij aan FOX Sports. “Ik heb nu ook een kind, dus ik wilde dichtbij huis zijn én in een goede competitie spelen. Toen meldde Arminia zich en raakte ik overtuigd van hun verhaal.”

De 28-jarige Almeerder volgt de Eredivisie nog altijd op de voet vanuit Duitsland. “Als Ajax of FC Utrecht speelt, wil ik altijd kijken. Ik heb nog goed contact met twee oud-teamgenoten. Davy Klaassen is net terug van Werder Bremen (op 3 oktober stonden Van der Hoorn en Klaassen nog tegenover elkaar in de Bundesliga, red.) en ook Daley Blind spreek ik ook af en toe”, aldus Van der Hoorn. De verdediger koestert ook warme gevoelens voor FC Utrecht, hoewel hij alleen Mark van der Maarel en een aantal stafleden nog kent. “Mijn overige teamgenoten van toen zijn weg. Maar de club zit nog altijd in mijn hart.”

bron: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/958389/van-der-hoorn-weer-dichterbij-nederland-na-4-jaar-swansea-situatie-niet-ideaal.html