Heerenveen vergooit foutloze status in aantrekkelijk duel met FC Utrecht

FC Utrecht en Heerenveen hebben elkaar in een aantrekkelijk duel in de Domstad in evenwicht gehouden. De Friezen kwamen snel op voorsprong via Henk Veerman, maar moesten na de gelijkmaker van Gyrano Kerk hard werken om met een punt naar Friesland te kunnen vertrekken.

Heerenveen, dat de wedstrijd met negen punten uit drie wedstrijden begon, deed snel zaken in de Galgenwaard. Na vier minuten vond Henk Veerman na een goede steekbal van Rodney Kongolo al het net en daarbij zag Utrecht-keeper Maarten Paes er niet goed uit. Hij verkeek zich op het schot in de korte hoek van de spits van de Friezen.

Het scheelde niet veel of de voorsprong werd vier minuten later al verdubbeld door Mitchell van Bergen. De rappe vleugelaanvaller van Heerenveen kreeg de bal voor zijn voeten op de rand van het strafschopgebied en schoot met links kiezelhard op de lat. Paes was ditmaal kansloos, maar hoorde tot zijn opluchting dat het aluminium indeukte.

Pas na een kwartier meldde Utrecht zich in de wedstrijd en nadat Mimoun Mahi nog een enorme kans liet liggen was het vlak voor rust wel raak. Gyrano Kerk soleerde zich een weg langs een paar verdedigers, had daarbij een paar prima schijnbewegingen in huis en schoot op knappe wijze raak in de verre hoek.

Na de pauze zag Heerenveen af in de Domstad en kreeg Utrecht kansen om de punten in eigen huis te houden. Lucas Woudenberg moest zelfs een inzet van Bart Ramselaar van de lijn halen, maar het bleek uiteindelijk wel goed voor een punt. De Friezen capituleerden ook na een rode kaart voor invaller Rein Smit en een bal in minuut 96 (!) op de paal niet en verdienden daarmee een gelijkspel, waarmee ze voor even koploper zijn.

bron: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/947449/heerenveen-verliest-foutloze-status-maar-mag-blij-zijn-met-punt-in-utrecht.html