Janssen zeer kritisch op zichzelf na doelpunten van Groningen

Zijn rentree in de basis van FC Utrecht werd voor Willem Janssen niet de wedstrijd waar hij op had gehoopt. De 34-jarige verdediger zag er bij beide tegengoals van FC Groningen niet goed uit, en trok na afloop het boetekleed aan. De captain was blij dat het nog lukte om met 2-2 gelijk te spelen.

Hij rekent zich de tegendoelpunten absoluut aan, zei de zelfkritische verdediger tegen De Telegraaf. “Zeker. Als laatste linie ben je altijd verantwoordelijk voor tegengoals. Bij die eerste mag de voorzet niet komen vanuit de hoek. Mijn zicht was niet goed en ik verwachtte ‘m ook niet meer. Dat is al fout één, want je moet altijd de bal verwachten”, zegt hij. “Uiteindelijk is mijn positie niet goed genoeg, waardoor Joosten uit mijn rug komt. Die voorzet mag niet komen, maar het is ook geen wereldvoorzet. Als ie dan toch komt, mag die bal er niet in. Bij de tweede moet ik het in de rug van Justin (Hoogma, red.) dichtlopen. Die verwijt ik mezelf ook wel.”

Dat het spel van Janssen wat tegenviel, heeft volgens hem te maken met het feit dat ritme ontbreekt. “In mijn geval heeft het te maken met een gebrek aan scherpte. Dat mag niet, maar dat is wel inherent aan een lange periode zonder wedstrijden”, aldus de verdediger. “Je bent een jaar lang niet in dit soort situaties geweest. Het mag niet gebeuren en de ploeg kan het ook niet gebruiken. Dat die momenten dan ook meteen worden afgestraft, is ook wel een beetje ons verhaal dit seizoen. Ik kan me weinig wedstrijden herinneren, dat de tegenstander kans op kans heeft gemist.”

Ondanks dat hij weinig ritmte heeft, voelt de routinier zich wel fit. “Fysiek voel ik me hartstikke goed. Maar ik merk wel dat ik weinig ritme heb. Ik heb in 2020 drie wedstrijden gespeeld. Dat zegt genoeg. Normaal hoop je een paar wedstrijden te spelen om het ritme weer op te pakken, maar dat kan niet omdat er geen oefenwedstrijden gespeeld kunnen worden. Dat is nu eenmaal zo, maar je hebt er wel last van.”

bron: https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378369/janssen-zeer-kritisch-op-zichzelf-na-doelpunten-van-groningen/