Ambitieus FC Utrecht krijgt koploper VVV-Venlo niet op de knieën

copyright-proshots

FC Utrecht is de competitie begonnen met een gelijkspel op bezoek bij VVV-Venlo. Voor de Domstedelingen was dat teleurstellend.

De ambities van FC Utrecht zijn inmiddels wel bekend. De club kondigde aan in het jubileumjaar, de club bestaat vijftig jaar, een aanval te doen op de top van Nederland. Omdat het duel met AZ uit de eerste speelronde was uitgesteld, begon het nieuwe seizoen voor de ploeg van coach John van den Brom op het (teruggekeerde) natuurgras van De Koel.

In Noord-Limburg was het al een week feest. De formatie van coach Hans de Koning zette het eerste duel, bij FC Emmen, om in een 3-5 zege. Daardoor begon VVV aan de tweede speelronde als koploper.

Al snel kon er opnieuw gelachen worden in het VVV-kamp. Al na acht minuten in het nieuwe seizoen had Utrecht immers de eerste tegengoal te pakken. Giorgios Giakoumakis, vorige week nog goed voor een hattrick, gaf de bal knap met de buitenkant voor en Guus Hupperts gleed de openingsgoal binnen.

FC Utrecht had even nodig om van de schrik te bekomen, maar kwam al snel beter in de wedstrijd. Het overwicht was er zeker, maar tot goals leidde het lang niet. Bovendien liet VVV zien er af en toe gevaarlijk uit te kunnen komen.

Na een klein uur werd het geduld van Utrecht toch beloond. Sean Klaiber (foto) zorgde voor de 1-1 na een fraaie combinatie. De rechtsback kreeg de bal knap mee van Mimoun Mahi, een van de zomerse aanwinsten die de ambities van Utrecht onderstreepten. Die andere veelbesproken nieuweling, Eljero Elia, zat toen nog op de bank.

Na de 1-1 ging Utrecht vol overgave op zoek naar de winnende goal, maar die kwam er ondanks kansen voor Mahi en Joris van Overeem niet. Ook Elia, die in de slotfase zijn rentree in de Eredivisie maakte, kon niets meer doen aan de gelijke stand. Daardoor is VVV nog steeds de koploper en begint het ambitieuze Utrecht enigszins teleurstellend. De kans dat de Limburgers na zaterdag nog koploper zijn, is wel klein.

bron: https://www.vi.nl/nieuws/ambitieus-fc-utrecht-krijgt-koploper-vvv-venlo-niet-op-de-knieen