‘FC Utrecht meldt zich voor voormalig NAC-spits Ambrose’

FC Utrecht hoopt zich deze winter te versterken met de Franse aanvaller Thierry Ambrose. De spits, die in het verleden op huurbasis bij NAC Breda speelde, staat onder contract bij FC Metz. Volgens journalist Simone Rovera heeft de Ligue 1-club al twee aanbiedingen afgewezen.

Rovera, die werkzaam is voor het Franse sportmedium Telefoot Chaine, meldde dat nieuws gisteravond via zijn Twitter-account. Volgens de journalist zou FC Utrecht Ambrose willen huren, maar is FC Metz niet van plan de spits makkelijk te laten gaan.

Afgelopen zomer maakte de jeugdinternational voor twee miljoen euro de overstap van Manchester City naar de Franse club, al moet hij het dit seizoen vooral met invalbeurten doen. Van die situatie hoopt FC Utrecht te kunnen profiteren, maar het binnenhalen van de spits lijkt een moeilijke opgave te worden.

In seizoen 2017/2018 kwam Ambrose op huurbasis uit voor NAC Breda. Het jeugdproduct van de Engelse topclub kwam die jaargang tot dertig competitieduels voor de toenmalige Eredivisionist, waarin hij goed was voor tien doelpunten en vijf assists.

bron: https://utrechtfans.nl/transfers-geruchten/fc-utrecht-meldt-zich-voor-voormalig-nac-spits-ambrose