Van der Water (Heracles) begeerd door Orlando City & FC Utrecht, reageert op ophef over zijn afmelding.

Silvester van der Water meldde zich afgelopen weekend middels een what’s app berichtje af bij zijn trainer Frank Wormuth. De vleugelspeler zou in belangstelling staan van Orlando City welke in de MLS (USA) spelen en FC Utrecht die een opvolger zoeken voor de vertrekkende Gyrano Kerk. Van der Water zou zelf een voorkeur hebben voor zijn droom om in de USA te kunnen spelen. FC Utrecht schijnt nog andere kandidaten in het vizier te hebben voor de opvolging van Kerk die vermoedelijk komende week een contract tekent bij een Serie A club. De geruchten gaan over ex Eredivisie spelers van de buitencatagorie.

Van der Water beweert dat er afspraken met hem over transfermogelijkheden vanuit de club zijn geschonden. Tegenover RTV Oost verklaart Van der Water dat er overleg was geweest hoe om te gaan met biedingen van Orlando City en dat daar duidelijke afspraken over gemaakt zijn. Toen deze door de club niet werden nagekomen, besloot Van der Water zich zelf teleurgesteld af te melden voor de wedstrijd Willem II – Heracles Almelo welke een gemakkelijke prooi werd voor de fris aanvallend spelende Tilburgers.

Vandaag maandag zal Van der Water naar eigen zeggen zich weer melden op de training, wetende dat hij zich niet populair heeft gemaakt bij de technische staf, medespelers en supporters.

Redactie fcutrecht.info