FC Utrecht bevestigt komst verdediger Benamar

FC Utrecht heeft zich versterkt met Benaissa Benamar. De 23-jarige centrumverdediger wordt overgenomen van Telstar, waar hij zich eveneens in de kijker speelde van het Italiaanse Sassuolo. Benamar heeft een contract voor twee seizoenen getekend, met een optie voor nog eens twee jaar.

“Benaissa is een grote, sterke maar ook snelle centrale verdediger”, aldus technisch directeur Jordy Zuidam. “Hij heeft veel voetballend vermogen, inzicht en een goede traptechniek. Hij heeft persoonlijkheid en uitstraling. Het is een speler waar nog veel rek in zit. Complimenten aan de scouting, onder leiding van Alje Schut, die de speler goed in kaart heeft gebracht. Daardoor zijn we er op tijd bij geweest om hem te overtuigen om voor ons te kiezen. We zijn blij dat Benaissa de overstap maakt.”

De verdediger was in de zomer dicht bij een mooie stap naar Serie A-ploeg Sassuolo. De clubs waren al akkoord over een deal, maar de transfer ketste op het laatste moment af omdat een uitgaande transfer bij Sassuolo niet doorging. Benamar treurde niet en trok de goede vorm ook dit seizoen door bij Telstar, waarvoor hij tot dusver 41 wedstrijden speelde. Eerder kwam hij uit voor Ajax, FC Volendam en ADO Den Haag.

bron: https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378107/fc-utrecht-bevestigt-komst-verdediger-benamar/