Sean Klaiber voor vier seizoenen naar Ajax

De transfer van Sean Klaiber (26) naar Ajax is in kannen en kruiken. De rechtsback, die overkomt van rivaal FC Utrecht, zette vanmorgen bij zijn presentatie zijn krabbel onder een vierjarige verbintenis in Amsterdam.

Klaiber lag nog tot medio 2022 vast bij FC Utrecht. Dat contract koopt Ajax af voor – naar verluidt – vijf miljoen euro exclusief bonussen. Bij de titelkandidaat volgt hij Sergiño Dest op die, als de laatste medische testen vandaag geen complicaties opleveren, morgen wordt gepresenteerd bij FC Barcelona als de eerste aankoop van trainer Ronald Koeman.

Klaiber was in de jeugd al eerder kort speler van Ajax. Hij debuteerde voor FC Utrecht in de eredivisie. Na een verhuurperiode aan FC Dordrecht, beleefde de noeste vleugelverdediger vijf jaar geleden alsnog zijn doorbraak in de Domstad. Als vaste waarde van Utrecht stak hij zijn afkeer voor Ajax de afgelopen jaren niet onder stoelen of banken.

Toch maakt Klaiber de beladen overstap, ook om zich te laten herenigen met Erik ten Hag. Met de huidige Ajax-trainer werkte hij prettig samen bij FC Utrecht. In Zakaria Labyad weekte Ajax twee jaar geleden ook een oud-speler van Ten Hag los bij de rivaal.

Ajax is met de komst van Klaiber, die als back-up van Noussair Mazraoui zal fungeren, waarschijnlijk nog niet klaar op de transfermarkt. De Amsterdammers onderhandelen vandaag verder met Werder Bremen over Davy Klaassen. Ajax zet vol in op een hereniging met de 27-jarige spelmaker om Ten Hag in de laatste week van de transferperiode ook op het middenveld alsnog van meer balans en opties te voorzien.

bron: https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/sean-klaiber-voor-vier-seizoenen-naar-ajax~ac61b0241/