Nieuwe speler: Mike van der Hoorn

FC Utrecht zet vol in op de komst van Mike van der Hoorn. De 28-jarige centrumverdediger, die bij het Duitse Arminia Bielefeld op een zijspoor is beland, moet in het hart van de defensie de vervanger worden van de geblesseerde Tommy St. Jago. Van der Hoorn staat open voor een terugkeer naar zijn oude club.

Tijdens een oefenduel met Fortuna Sittard raakte St. Jago zwaar geblesseerd aan zijn knie. Daardoor is de talentvolle verdediger maandenlang uit de roulatie. Afgelopen weekend tegen Sparta posteerde trainer René Hake vleugelverdediger Mark van der Maarel in het centrum van de defensie.

Van der Hoorn beleefde zijn doorbraak in het shirt van FC Utrecht en verdiende daar een transfer naar Ajax. Daar kon hij zijn stormachtige ontwikkeling niet voortzetten. In 2016 koos hij voor een vertrek naar Premier League-club Swansea City, waar hij 106 wedstrijden in actie kwam.

Voor Van der Hoorn zou het betekenen dat hij na vijf jaar weer terugkeert in de Eredivisie. In 2016 verruilde hij Ajax voor Swansea City. Uiteindelijk speelde hij 32 wedstrijden in de Premier League, 74 in het Championship. Afgelopen seizoen kwam hij tot 22 duels voor Bielefeld. De voormalig jeugdinternational speelt sinds de zomer van 2020 voor Arminia Bielefeld. Afgelopen seizoen speelde hij 22 Bundesligaduels voor de degradatiekandidaat.

Bron: AD