Drukke transferperiode FC Utrecht komende weken verwacht

Terwijl FC Utrecht zich na een goede voorbereiding klaar maakt voor de openingswedstrijd van de competitie voor de club vanavond thuis tegen Sparta, zijn er mede door de blessures van St. Jago, Mahi, Balk en vd. Streek problemen. Mahi is weer bij de groep aangesloten qua training. St. Jago is vermoedelijk tot de winterstop uitgeschakeld terwijl centraal achterin al eerder Bergstrom en de gehuurde Hoogma vertrokken. Voor nood speelt waarschijnlijk vd Maarel naast Janssen vanavond tegen Sparta in het hart van de defensie. Terwijl Benamar achter de hand is en ook Rubin Kluivert lijkt aangesloten bij de 1e selectie door de blessure van Mamengi.

Al met al heeft FC Utrecht een serieus probleem in het hart dan de defensie dit seizoen. Echter dat probleem is onderkend door de leiding van FC Utrecht en men is naarstig op zoek naar een ervaren centrale verdediger, liefst linksbenig. Een Fransman is daar al voor op het oog en men heeft nog een 2e speler in het vizier horen wij rondzingen rond de Galgenwaard.

Verder verwacht de club Gyrano Kerk nog te verkopen welke zou moeten worden opgevolgd door Sylla en of Balk. Men zou geen vervanger willen halen voor Kerk, echter aantal weken geleden was Menig van FC Twente nog serieus in beeld bij FC Utrecht.

Ook zou de rol van Gustafson en van Overeem uitgespeeld zijn, die ook beiden hebben aangegeven een transfer te willen maken. En zodoende nog transfergeld voor FC Utrecht kunnen opleveren. Er schijnt wel belangstelling te zijn, maar welke clubs dat zijn en of er onderhandelingen zijn is niet echt bekend. Ook zou er interesse zijn voor Ter Avest de rechtsback van FC Utrecht, maar daar is ook verder nog geen club genoemd.

Om de ambities van FC Utrecht te willen waarmaken is een kwaliteitsinjectie nog nodig, want tot nu zijn zijn er 2 versterkingen gehaald waaronder het jonge Franse talent Zagre welke op de bank zal plaats nemen, en verder werd Timber gehaald van Jong Ajax welke een basisplaats wordt toegedicht, en werd de Griekse spits Douvikas gehaald. Echter die werd in de voorbereiding al qua goals voorbij gestreefd door Dalmau die niet echt het vertrouwen van Hake geniet.

De vraag is waar FC Utrecht echt staat in de competitie waar andere energie en krachten worden verwacht dan in een voorbereiding. En hoe de selectie er straks op 1 september daadwerkelijk eruit ziet. Ook ten op zichte van de concurrentie. Het worden drukke en spannende weken voor TD Jordy Zuidam.

bron: https://utrechtfans.nl/transfers-geruchten/fc-utrecht-hoopt-franse-real-sociedad-verdediger-binnen-te-halen