‘FC Utrecht hoopt Franse Real Sociedad-verdediger binnen te halen’

FC Utrecht wil zich versterken met Modibo Sagnan. Dat weet Santi Aouna, journalist van het Franse medium Foot Mercato. Met Sagnan willen de Domstedelingen inspelen op de blessure van Tommy St. Jago, die maanden langs de kant staat met een knieblessure.

Volgens de journalist wil FC Utrecht de Franse verdediger huren van Real Sociedad, met optie tot koop. De onderhandelingen zouden momenteel lopen. De Utrechters zijn in ieder geval niet de enige geïnteresseerde club in Sagnan. Ook het Italiaanse Genoa zou verregaande interesse hebben.

Modibo Sagnan is een linksbenige centrale verdediger die in de zomer van 2019 door Real Sociedad werd overgenomen van RC Lens. De mandekker kwam afgelopen zomer met Jong Frankrijk uit op de Olympische Spelen. Op dat toernooi kwam Sagnan twee keer in actie.

De 22-jarige Sagnan kwam afgelopen seizoen ook zestien keer in actie op het Spaanse hoogste niveau. Ook in de Europa League deed de Fransman afgelopen jaar vier keer mee, waaronder negentig minuten tegen AZ Alkmaar. Sagnan wordt door Transfermarkt.nl geschat op een waarde van drie miljoen euro.

bron: https://utrechtfans.nl/transfers-geruchten/fc-utrecht-hoopt-franse-real-sociedad-verdediger-binnen-te-halen