Quinten Timber: ’Ajax nog geen moment gemist’

Nieuwkomer na geslaagde voorbereiding met FC Utrecht klaar voor officiële debuut

UTRECHT – FC Utrecht kende een soepele voorbereiding, waarin goede resultaten werden behaald tegen sterke tegenstanders, een ultramodern nieuw trainingscomplex in gebruik werd genomen en het ook op het transferfront rustig was.

Met de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta in aantocht incasseerde trainer René Hake wel een grote tegenvaller door het wegvallen met een ernstige knieblessure van verdediger Tommy St. Jago. Maar over de hele linie is het gevoel positief, zeker ook bij nieuwkomer Quinten Timber, die zich direct in de basis lijkt te hebben gespeeld.

Met wat voor gevoel kijk je terug naar de voorbereiding?

„Voor mij persoonlijk is het heel positief geweest. Ik ben heel fit geworden. Vorig jaar heb ik bij Ajax veel fysieke problemen gehad, maar dat heb ik helemaal achter me gelaten. Ik heb de afgelopen weken ook veel geleerd over de speelstijl van FC Utrecht. Dat is heel nuttig geweest. En het bevalt me ook heel goed bij de club. Vanaf dag één heb ik het superleuk gehad met de jongens. Er is geen moment geweest dat ik Ajax heb gemist.”

De rol die je nu vervult, lijkt je heel goed te liggen. Hoe heb jij dat ervaren?

„Ik heb meestal op de nummer acht-positie gespeeld. Linkshalf naast Adam Maher. En ook een paar keer naast Joris (van Overeem, red.) en Davy (van den Berg, red.) en dat is een goede rol voor mij. Aansluiten, scoren, assists geven. Dat moet ik dit jaar gaan doen.”

Hoe bijzonder wordt het voor je als geboren Utrechter om in de Galgenwaard te gaan spelen?

„Ik kijk er enorm naar uit, dat wordt echt heel mooi. Als jongetje heb ik op de tribune gezeten. Ik ging met de buren mee naar de wedstrijden. Dat was in de tijd van Jacob Mulenga. Heel bijzonder en ook een beetje gek om nu zelf op het veld te staan. Mijn moeder en mijn vier broers zullen op de tribune zitten. Ik verwacht ook Jurriën erbij, omdat Ajax al op zaterdag speelt. Het belooft een heel mooie dag te worden.”

Heb je veel contact met Jurriën over wat hij bij Ajax meemaakt en jij bij FC Utrecht?

„We hebben sowieso altijd veel contact. Sommige dingen uit de kleedkamer kan je niet vertellen. En als we straks tegen elkaar spelen dan is het gewoon oorlog. Maar we praten verder over alles met elkaar.”

In de oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard was er vorige week een andere familie-moment. Je stond met je andere broer Dylan, die dit seizoen voor Jong FC Utrecht speelt, op het veld. Hoe was dat voor jullie?

„Heel bijzonder voor ons allebei, want we hadden sinds de jeugd bij DVSU nooit meer samen in één team gespeeld. Hopelijk gaat dit vaker gebeuren. Hij is goed bezig en het kan snel gaan.”

De aanleiding was minder leuk, want Tommy St. Jago, een andere oud teamgenoot van je uit de beginjaren als jeugdvoetballer, heeft een zware knieblessure opgelopen.

„Dat is heel triest. Ik mis hem op het veld en in de kleedkamer. Tommy is net familie van mij. Maar ik weet dat Tommy sterker terug gaat komen van deze blessure.”

bron: https://www.telegraaf.nl/sport/981340241/quinten-timber-ajax-nog-geen-moment-gemist