‘Hake doet denken aan Ten Hag, je weet hoe iedereen bij Utrecht over Erik praat’

FC Utrecht-verdediger Willem Janssen is zeer enthousiast over de werkwijze van René Hake, die hem doet denken aan Erik ten Hag. De 49-jarige trainer staat ook na dit seizoen aan het roer in de Galgenwaard, meldden Voetbal International en het Algemeen Dagblad maandag.

“René is heel compleet”, zegt Janssen, die onder Hake niet zeker is van een basisplaats, tegen VI. “Zijn werkwijze is vooral heel duidelijk. Het echt gericht dag in, dag uit aan een plan werken met heel veel feedback. Met linies, het individu en als team. Hij raakt de kern. René is ontzettend veeleisend. Hij past bij FC Utrecht. Hij weet je te raken. Mentaal is hij heel sterk.”

“Als ik dan naar het rijtje trainers kijk waar ik mee heb gewerkt, dan word ik hier heel vrolijk van”, vervolgt de aanvoerder van Utrecht. “Hij doet denken aan Erik. Dat is niet gek, ze hebben in het verleden ook samengewerkt. Ze delen veel van dezelfde visie. Je weet hoe iedereen hier over Erik praat. Het woord proces gebruikte hij te pas en te onpas. Toen hij naar Ajax vertrok baalden de mensen enorm, maar het voordeel was dat het woord proces wat minder viel. Daarom ben ik nu heel voorzichtig met dat woord. Maar René heeft hetzelfde.”

Hake heeft de teugels aangehaald. Hij stuurt spelers zonder pardon weer naar buiten als blijkt dat ze te weinig arbeid hebben geleverd. “Ik hoor weleens dat hij niet met karakters om zou kunnen gaan. Integendeel zelfs”, stelt Janssen. “Hij kan ontzettend kritisch zijn om vervolgens weer met je aan de slag te gaan. Weet je wat ik me de laatste tijd vaak afvraag? Waarom hij niet het grootste CV heeft. Hij is echt heel compleet. Ja, hij heeft geen grote spelerscarrière gehad én hij heeft niet de uitstraling van Jurgen Klöpp. Maar hij is wel wat deze groep nodig heeft.”

bron: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/960218/hake-doet-denken-aan-ten-hag-je-weet-hoe-iedereen-bij-utrecht-over-erik-praat.html