FC Utrecht stelt Hake definitief aan als hoofdtrainer

René Hake wordt de ‘nieuwe’ hoofdtrainer van FC Utrecht. De man die als interim-trainer werd aangesteld na het vertrek van John van den Brom zet spoedig zijn handtekening onder een opgewaardeerd contract, waarmee de intentie van beide kampen is dat hij langer dan het restant van dit seizoen eindverantwoordelijke wordt in de Domstad.

Hake sprak vanmiddag met de technische beleidsbepalers van FC Utrecht. In dat gesprek gingen alle signalen op groen voor een definitieve aanstelling van Hake als hoofdtrainer van FC Utrecht. De komende dagen worden alle formaliteiten afgerond en zet Hake, als alles rondkomt, zijn handtekening onder een opgewaardeerd contract. Daarmee is de intentie dus dat Hake langer trainer blijft dan het restant van het seizoen.

Hake tekende in mei 2019 een driejarig contract als trainer van Jong FC Utrecht, waarmee hij dus nog beschikt over een doorlopend contract. Toen Van den Brom en zijn assistent Dennis Haar halverwege de eerste seizoenshelft naar Racing Genk vertrokken, werd Hake als interim-trainer voor de groep gezet tegen Ajax. Daarna kreeg hij het vertrouwen tot de winterstop. De club is tevreden over de trainer, die als gedisciplineerd en een persoonlijkheid wordt gezien. De leiding zag terug dat Hake meer energie in de ploeg kreeg en dat de magere resultaten niet altijd een afspiegeling waren van het spelbeeld. Zeker in de vele topwedstrijden die Hake voor zijn kiezen kreeg, stond FC Utrecht zijn mannetje. Bovendien spraken meerdere kopstukken binnen de selectie uit graag met de trainer door te willen.

FC Utrecht sprak in de tussentijd niet met andere kandidaten en vandaag kreeg Hake, die in het verleden onder meer hoofdtrainer van FC Emmen, FC Twente en Cambuur was, te horen dat hij het vertrouwen krijgt. Op 3 januari hervat FC Utrecht onder Hake de training en op 9 januari staat de hervatting van de competitie op het programma, thuis tegen FC Groningen.

bron: https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/fc-utrecht-stelt-hake-definitief-aan-als-hoofdtrainer~a0e6ec2a/