Elia reageert op Van den Brom-breuk: ‘Vroeg in het seizoen ga je dan weg’

Eljero Elia kreeg woensdag te horen dat John van den Brom vertrekt bij FC Utrecht. De aanvaller zegt het niet met zoveel woorden, maar in zijn stem klinkt lichte verbazing door over de keuze van de trainer.

“Het is voetbal, hè. Ik heb het vaker meegemaakt. Het is geen leuk moment, maar we moeten door”, reageert Elia bij FOX Sports. Deze week werd duidelijk dat Van den Brom naar KRC Genk gaat. “Alles ging via de media. Ik ben er geen voorstander van om tijdens de eerste seizoenshelft weg te gaan, maar het is zijn keuze. Utrecht is het ermee eens, de trainer ook… Wie ben ik dan om te judgen?”

Elia heeft een dubbel gevoel bij het vertrek van Van den Brom. “Ik denk niet dat de jongens er veel last van hebben. Het is gewoon een persoonlijke keuze. Je bent de hele voorbereiding bezig met de jongens en vroeg in het seizoen ga je dan weg. Utrecht en John van den Brom hebben die keuze gemaakt. Wij hebben niet zoveel te zeggen, moeten gewoon ons werk doen.”

“2020 is sowieso chaotisch. Wat kan je nog meer afleiden? Gewoon gaan en zorgen dat je er zondag staat”, doelt de aanvaller op de kraker tegen Ajax. “Voor de supporters is het de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Wij willen sowieso iets goedmaken na afgelopen zondag (4-1 verlies tegen Heracles, red.). We hadden een totale off-day en kunnen niet wachten tot de wedstrijd begint. Ajax is een mooi affiche.”

bron: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/952610/elia-reageert-op-van-den-brom-breuk-vroeg-in-het-seizoen-ga-je-dan-weg.html