Janssen en Booy geven FC Utrecht advies: ‘Haal Wim Jonk’

“Ik heb John een bericht gestuurd dat Genk een hele mooie club is en dat hij, als het definitief rondkomt, moet genieten van zijn nieuwe avontuur. Zijn antwoord? Dat blijft tussen ons.”

Theo Janssen, die als speler een verleden heeft bij Genk, kan de aanstaande stap van Van den Brom van FC Utrecht naar de Belgen wel begrijpen. “Kijk, Utrecht is een subtopper in Nederland, terwijl Genk een Belgische topclub is. Ze spelen daar mee om de prijzen, al gaat het op en af. En John heeft eerder goed gepresteerd bij Anderlecht en staat er goed op bij onze zuiderburen. Ik vind zijn overgang niet onlogisch.”

Janssen is daarentegen wel verrast door het vroegtijdige vertrek van Van den Brom uit de Domstad, die nog een contract had tot medio 2022. “Als je voor het seizoen met z’n allen de ambitie uitspreekt om met Utrecht de top aan te gaan vallen, dan is het bijzonder dat hij zo snel vertrekt.”

Dat vindt ook Foeke Booy, in het verleden zowel speler als trainer bij Utrecht. “Het seizoen is nog maar net begonnen. Voor Frans van Seumeren (Utrecht-eigenaar, red.) was John bij zijn aanstelling vorig jaar de droomkandidaat. John maakt zijn karwei nu niet af, dus je kan niet zeggen dat hij het maximale eruit heeft gehaald, al was het halen van de bekerfinale afgelopen seizoen knap. Ik weet niet of er achter de schermen iets heeft gespeeld, maar zijn vertrek nu is op zijn minst opvallend.”

Het hoge verwachtingspatroon, gevoed vanuit de club, achtervolgt Utrecht momenteel. De achtste plek in de eredivisie is niet conform de uitgesproken ambities, met de 4-1 nederlaag tegen Heracles Almelo van afgelopen zondag als dieptepunt. Van Seumeren noemde het optreden van de ploeg van Van den Brom ‘lamlendig’. “Daar moet ik Frans gelijk geven. Ik ben er ook van geschrokken”, aldus Booy, tegenwoordig technisch manager van Cambuur.

“Ik denk dat Utrecht momenteel een redelijke selectie heeft, waarmee je maximaal vijfde of zesde kan worden”, vult Janssen aan. “De top aanvallen is op dit moment echt niet realistisch. Utrecht gunt John de stap naar Genk misschien wel. Daar ga ik maar vanuit. En ze vangen zo nog wat geld.”

Wim Jonk

bron: https://nos.nl/artikel/2355406-janssen-en-booy-geven-fc-utrecht-advies-haal-wim-jonk.html