Ex FC Utrecht speler Leroy George tekent bij Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met oude bekende Leroy George. De aanvaller (33) tekent tot het einde van het seizoen bij de Limburgse eredivisionist.

George was al enkele weken op proef bij Fortuna, dat hem het shirt met rugnummer 33 heeft gegeven. De routinier kwam in Nederland uit voor FC Utrecht en NEC en voetbalde de laatste jaren in Azerbeidzjan, Turkije, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten en Jordanië.

“Het is goed om weer terug te zijn”, reageert George op de website van zijn nieuwe club. “Ik ben blij met de kans om mezelf weer te kunnen laten zien op Eredivisie-niveau. Daar ben ik Fortuna Sittard enorm dankbaar voor. Ik kan niet wachten om een bijdrage te leveren aan de ambities van de club.”

Fortuna heeft de laatste weken een goed beeld gekregen van George, vertelt technisch manager Sjoerd Ars. “We halen met hem een ervaren speler in huis, die op verschillende posities in de voorhoede uit de voeten kan. En hij is topfit, dus kan er meteen staan. Dat is ook wel fijne bijkomstigheid in deze drukke periode.”

George is na Thibaud Verlinden (Stoke City) en Mickaël Tirpan (Kasimpasa) de derde winterversterking in Sittard.