‘FC Utrecht en Genk akkoord: Van den Brom definitief op weg naar Belgié’

Niets staat een bliksemtransfer van John den Brom naar België nog in de weg. FC Utrecht en KRC Genk hebben een akkoord bereikt, meldt Het Laatste Nieuws.

Van den Brom wordt bij de nummer zeven van de Jupiler Pro League de opvolger van Jess Thorup, die afgelopen weekend na een dienstverband van 39 dagen plotseling overstapte naar FC Kopenhagen. Genk meldde zich eerder deze week bij FC Utrecht en vervolgens ging het snel: het akkoord lijkt snel afgerond te worden.

Aanvankelijk stond Van den Brom niet bovenaan het Genkse verlanglijstje. Na de afzegging van Marc Brys kwam de 54-jarige trainer van FC Utrecht echter met stip op één te staan. Ook FC Midtjylland-trainer Brian Priske, die dinsdagavond nog verloor van Ajax in de Champions League, was een kandidaat.

Van den Brom volgde vorig seizoen Dick Advocaat op als trainer van FC Utrecht. Daarvoor was hij werkzaam bij ADO Den Haag, Vitesse, Anderlecht en AZ. In 2013 werd hij kampioen met Anderlecht. Omdat zijn contract in Utrecht nog twee jaar doorloopt, moet Genk een afkoopsom betalen. Daarover is nu dus ook een akkoord bereikt.

Van de Brom was de droomtrainer van FC Utrecht eigenaar Frans v Seumeren. Vorig seizoen werd de bekerfinale nog gehaald en lag FC Utrecht op koers voor de doelstelling playoffs met een 6e plaats en een wedstrijd minder gespeeld. Echter de coronacrisis maakte een eind aan het hoopvolle seizoen waarin toch gepresteerd werd ondanks de vele blessuregevallen in de selectie, met name in de spitspositie. Dit seizoen waren de ambities van FC Utrecht hoog en werden termen als de top 3 aanvallen gebezigd. Maar de resultaten vielen tegen. Mede door opnieuw blessuregevallen in de voorhoede en geen strijd op het veld van de spelers. Ook werd er na het vertrek van Klaiber geen vervanger gehaald waardoor de ambitie van Utrecht niet in realiteit werd uitgevoerd.