Erotiek en voetbal gaan niet samen anno 2020 volgens de KNVB?

Het is bizar om te lezen dat de KNVB een lucratieve sponsordeal tussen Eredivisieclub Emmen en het erotische postorderbedrijf EDC (o.a. bekend van easytoys.nl en shop.smdome.com) blokkeert. De Nederlandse voetbalbond vindt het niet gepast dat een webshop met erotische speeltjes als shirtsponsor verbonden wordt aan één van hun leden, in dit geval Emmen.

Eerder weigerde de KNVB al een SM Studio in Valkenswaard als shirtsponsor van het vijfde van RKVV Waalre, zoals hier te lezen is.

Wij van Privéhuis La Cloche werden ruim een jaar geleden benaderd door een reclamebureau of wij geïnteresseerd waren in een sponsordeal bij FC Utrecht. Aangezien wij als Utrechts bedrijf onze FC een warm hart toedragen en ook een aantal stoelen daar via een seizoenkaart hebben, bekeken wij met interesse de opties en wat voor ons als privéhuis interessant en betaalbaar zou zijn. Zodra wij de sponsordeal wilden rondmaken bleek opeens dat wij niet als sponsor geaccepteerd werden, vanwege de link naar erotiek/prostitutie. Wij hebben geen idee of dat vanuit de club zelf was, of dat dit met de KNVB-richtlijnen te maken had.

Terwijl wij een legaal privéhuis met vergunning runnen en streng gecontroleerd worden door overheden (misschien wel de strengst gecontroleerde branche in Nederland), ligt er schijnbaar nog steeds een taboe op erotiek. Wehkamp verkoopt al 40 jaar vibrators, in vele huishoudens zijn wel seksspeeltjes. In ieder huishouden wordt aan seks gedaan. Prostitutie is het oudste beroep van de wereld. Maar toch mag het niet van de KNVB? Maar wel de Toto als hoofdsponsor toelaten wat gokken aanmoedigt, wat voor velen een gokverslaving tot gevolgen geeft?

Wij zijn nu onlangs ook benaderd voor sponsorschap door de Utrechtse voetbalclub DHSC (Ondiep – Sportpark Wesley Sneijder) en wij hebben een sponsorovereenkomst toegezegd. Hopelijk ziet de KNVB dit niet als een probleem. Door de corona-crisis zijn vele bedrijven en voetbalverenigingen in financiële problemen gekomen. Het zou de KNVB sieren om anno 2020 niet zo bekrompen te denken. De keuze voor een verdedigende bondscoach voor Oranje is al erg genoeg nietwaar? Want anders laat men de leeuw wel behoorlijk in zijn hemdje staan 😉 Bij privehuislacloche.nl zien de sexy dames de heren liever zonder hemd.

Misschien willen de bobo’s van de KNVB even vergaderen en relaxen hier in Utrecht bij La Cloche op de Amsterdamsestraatweg 287D? Normaal weten jullie de weg naar bordelen toch ook prima te vinden, nietwaar?