Eredivisie-ouverture FC Utrecht-AZ wordt met vier maanden vertraging ingehaald

De KNVB heeft een nieuwe datum gevonden voor de Eredivisie-wedstrijd tussen FC Utrecht en AZ: het treffen is verplaatst naar zondag 27 december. Beide ploegen zouden op zaterdag 12 september het nieuwe Eredivisie-seizoen openen, maar die wedstrijd werd op verzoek van AZ uit de planning gehaald.

De Alkmaarders moesten drie dagen later namelijk alweer in Oekraïne aantreden, voor het Champions League-duel met Dinamo Kiev. De ploeg van Arne Slot verloor en stroomt nu in de Europa League-poulefase in: deze gaat op 22 oktober van start.

De KNVB leek aanvankelijk van plan om FC Utrecht-AZ eind september al in te halen, maar heeft nu gekozen voor ‘Derde Kerstdag’: dan zal er om 14.30 uur afgetrapt worden in De Galgenwaard. De voetbalbond had 27 december voor aanvang van de competitie al aangemerkt als inhaaldatum voor afgelaste Eredivisie-wedstrijden.

FC Utrecht en AZ begonnen afgelopen weekend alsnog aan het nieuwe Eredivisie-seizoen en speelden allebei met 1-1 gelijk. De Domstedelingen deden dat vrijdag op bezoek bij VVV-Venlo, AZ liet één dag later thuis tegen PEC Zwolle punten liggen.

bron: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/945893/eredivisie-ouverture-fc-utrecht-az-wordt-met-vier-maanden-vertraging-ingehaald.html