Emanuelson tekent nieuw contract en zet bij Utrecht ook eerste stappen als trainer

Urby Emanuelson heeft zich tot medio 2023 verbonden aan FC Utrecht. De middenvelder gaat zich naast zijn spelersloopbaan ook richten op zijn ontwikkeling als individueel trainer en begeleider van de toptalenten van de Domstedelingen.

Per seizoen zal worden bekeken of Emanuelson ook zal blijven voetballen voor FC Utrecht. Dat valt te lezen op de website van de club. De 34-jarige middenveld tekent voorlopig tot medio 2023 in de Galgenwaard, waardoor hij na zijn actieve loopbaan meteen door kan stromen naar een technische functie binnen de club.

Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, voorziet een belangrijke rol voor Emanuelson. “Hij speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de jongere spelers en ligt goed in de spelersgroep. Zijn adviezen en begeleiding als gelouterde prof zijn erg bruikbaar voor zowel de spelers van het eerste elftal, als voor de toptalenten van de toekomst binnen de FC Utrecht Academie. Urby gelooft in onze ambities en wil graag onderdeel uitmaken van de plannen van onze club.”

FC Utrecht zal dus de laatste club worden voor Emanuelson, die in zijn carrière langs de Europese velden ging. Hij speelde voor Ajax, AC Milan, Fulham, AS Roma, Atalanta, Hellas Verona, Sheffield Wednesday en nu dus FC Utrecht. Daarnaast speelde de ervaren middenvelder 17 interlands voor het Nederlands elftal.

bron: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/951534/emanuelson-tekent-nieuw-contract-en-zet-bij-utrecht-ook-eerste-stappen-als-trainer.html