Utrecht valt terug op vertrouwd systeem: ‘In de tijd van Ten Hag ging dat goed’

FC Utrecht speelde de afgelopen maanden voornamelijk in een 4-3-3-systeem, maar tegen Feyenoord vielen de Domstedelingen terug op een oude maar vertrouwde formatie. Dat beviel Bart Ramselaar erg goed.

Onder trainers als Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong speelde Utrecht al 4-4-2. Afgelopen zondag had interim-trainer René Hake datzelfde systeem bedacht om Feyenoord te bestrijden en dat werkte erg goed. “We spelen goed voetbal in dit systeem en voor nu was dat een hele goede oplossing”, laat Ramselaar weten aan het Algemeen Dagblad.

De middenvelder, die in een formatie met drie aanvallers als linksbuiten moest spelen maar in Rotterdam weer op het middenveld stond, hoopt dat het 4-4-2-systeem langer blijft. “Het vorige systeem liep niet goed. Ik denk dat de spelers vertrouwen hebben in deze formatie. We hebben hele goede periodes gehad met 4-4-2, ook in de tijd van Ten Hag natuurlijk.”

Of het er ook echt van gaat komen en Utrecht het systeem definitief aanpast kan Hake, die er uiteindelijk over beslist, nog niet zeggen. “Het gaat ook om de spelers en hoe zij zich erbij voelen nemen we zeker mee in de overweging. Maar we gaan het zien.”

bron: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/956163/utrecht-valt-terug-op-vertrouwd-systeem-in-de-tijd-van-ten-hag-ging-dat-goed.html