‘Arzani verlaat FC Utrecht en keert terug naar Manchester City’

Daniel Arzani lijkt FC Utrecht te gaan verlaten. De Australiër, die tot het eind van het seizoen gehuurd zou worden van Manchester City, moest het bij de Domstedelingen sinds zijn komst vooral doen met een plek op de bank. Nu wijst alles erop dat er na een half seizoen vroegtijdig een einde aan de huurperiode komt.

Deze zomer werd de komst van de 22-jarige Arzani als een stunt op de transfermarkt gezien. De buitenspeler kampte al twee jaar met blessures, maar stond nog altijd te boek als één van de grootste talenten van Manchester City. Daarbij is Arzani nog altijd de jongste Australiër ooit op een WK. In 2018 kwam de aanvaller tijdens alle drie de groepsduels van de ‘Socceroos’ in actie.

Tijdens de eerste vier competitieduels van FC Utrecht werd er een beroep gedaan op Arzani, maar daar bleef het bij. De laatste minuten van de talentvolle aanvaller in de hoofdmacht van de Domstedelingen dateert van 18 oktober 2020. Om aan speeltijd te komen deed de buitenspeler nog zes keer mee bij Jong FC Utrecht, maar om die reden werd Arzani niet naar de Domstad gehaald.

Nu zal de buitenspeler zo goed als zeker terugkeren naar Manchester City, waar mogelijk spoedig een nieuwe huurperiode voor hem in het verschiet ligt. De verwachtingen bij de komst van de zesvoudig Australisch international naar Nederland waren hoog, maar mede door het aanblijven van Gyrano Kerk heeft Arzani zijn kansen bij FC Utrecht niet kunnen pakken.

bron: https://utrechtfans.nl/hoofdnieuws/arzani-verlaat-fc-utrecht-en-keert-terug-naar-manchester-city